Karamelli etimek tatlısını dikdörtgen borcamda nasıl yaparım?
Karamelin lezzetli dokusuyla buluşan yumuşacık etimeklerden oluşan bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Krem şantili muhallebinin enfes uyumu ve ev yapımı karamel sosunun eşsiz aromasıyla hazırlanan bu tarif, dikdörtgen borcamda kolayca sunum hazırlamanızı sağlıyor.
Karamelli Etimek Tatlısı (Dikdörtgen Borcam İçin) Tarifi
Malzemeler:
- 12 adet etimek (galeta bisküvi)
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 200 ml sıvı krema
Karamel Sos İçin:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
1. Krema Hazırlığı:
- Un, nişasta ve toz şekeri tencereye alın
- Yavaş yavaş sütü ekleyip topaklanmaması için çırpın
- Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
- Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin
- Ilımaya bırakın
2. Krem Şanti Hazırlığı:
- Krem şantiyi sıvı kremayla çırparak katı kıvama getirin
- Ilımış muhallebiyle karıştırın
3. Katlama İşlemi:
- Dikdörtgen borcamın tabanına etimekleri dizin
- Etimeklerin üzerine hazırladığınız kremadan bir kat yayın
- Tekrar etimek, tekrar krem şanti olacak şekilde kat kat dizin
- En üst kat krem şanti olmalı
4. Karamel Sos Hazırlığı:
- Toz şekeri tavada orta ateşte eritin
- Altın rengi alınca tereyağını ekleyin
- Yavaş yavaş sütü ilave edin (dikkatli olun, sıçrayabilir)
- Vanilyayı ekleyip kıvam alana kadar karıştırın
5. Son İşlem:
- Hazırladığınız karamel sosu tatlının üzerine gezdirin
- Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin
- Servis yapmadan önce dilimleyin
Püf Noktaları:
- Etimekleri süte batırarak da kullanabilirsiniz
- Karamel sosu çok katı olursa biraz süt ekleyebilirsiniz
- Üzerini ceviz veya fındıkla süsleyebilirsiniz
- En az bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur
|