Etimekli Tavuklu Salata Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet etimek (kırılarak ufalanacak)
- 200 gram haşlanmış veya ızgara tavuk göğsü (didiklenmiş)
- 1 adet salatalık (küp doğranmış)
- 1 adet domates (küp doğranmış)
- 1/2 adet kırmızı soğan (ince doğranmış)
- 4-5 yaprak marul (doğranmış)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1/2 su bardağı haşlanmış mısır
- 1/2 su bardağı zeytin (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (damak zevkine göre)
Yapılışı:
- Etimekleri bir kase içinde elinizle ufalayın veya rondodan geçirin
- Geniş bir salata kabına doğranmış marulu ekleyin
- Üzerine küp doğranmış salatalık, domates, kırmızı soğan, maydanoz, mısır ve zeytinleri ekleyin
- Haşlanmış tavukları didikleyerek salataya ekleyin
- Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve baharatları karıştırarak sosunu hazırlayın
- Sosu salatanın üzerine gezdirin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın
- En son ufalanmış etimekleri üzerine serperek servis yapın
Notlar:
- Etimekleri en son ekleyerek kıtırlığını korumasını sağlayın
- Tavuk yerine ton balığı da kullanabilirsiniz
- İsteğe göre nar ekşisi veya sirke ekleyebilirsiniz
- Servis etmeden hemen önce hazırlayın böylece etimekler yumuşamaz
|