Etimeli patlıcan salatası yoğurtlu tarifini nasıl yapabilirim?
Közlenmiş patlıcanın yoğurtla buluştuğu, etimeğin lezzet kattığı nefis bir meze tarifi. Hem pratik hem doyurucu bu salata, yaz sofralarınızı renklendirecek harika bir seçenek sunuyor. Malzemelerin uyumu ve birkaç püf noktasıyla hazırlanan bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir lezzete dönüşüyor.
Etimeli Patlıcan Salatası Yoğurtlu Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 su bardağı etimek (yaklaşık 15-20 adet)
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
- 1 dal taze nane veya maydanoz (süsleme için)
Yapılışı:
- Patlıcanları yıkayıp, kuruladıktan sonra közleyin. Dilerseniz fırında 200 derecede 30-40 dakika pişirebilirsiniz
- Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın
- Bir kasede yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, tuzu ve karabiberi karıştırın
- Etimekleri elinizle ufak parçalar halinde kırın
- Doğranmış patlıcanları, ufalanmış etimekleri ve yoğurtlu karışımı birleştirin
- Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyip iyice karıştırın
- Servis kabına alıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin
- Servis yapmadan önce ince kıyılmış taze nane veya maydanoz ile süsleyin
Püf Noktaları:
- Patlıcanları közlerken tamamen yumuşamasını sağlayın
- Etimekleri çok fazla ufalamayın, salatada hafif çıtırlık kalması için
- Yoğurdunuz sulu ise süzerek kullanın
- Dinlendirme süresi etimeklerin yumuşaması için önemli
Servis Önerisi:
- Üzerine zeytinyağı gezdirip, pul biber serperek servis yapabilirsiniz
- Yanında sıcak pide veya lavaş ile harika gidiyor
|