Etimekten profiterol nasıl yapılır? hangi malzemeler gerekir?
Lezzetli ve hafif profiteroller hazırlamak için etimek kullanarak farklı bir tarif denemeye ne dersiniz? Bu pratik yöntemle, geleneksel profiterol hamuru yerine etimekleri değerlendirerek nefis bir tatlı ortaya çıkarabilirsiniz. Kreması ve çikolata sosuyla birleşen etimekler, hem görsel şölen hem de damak zevkine hitap eden bir deneyim sunuyor.
Etimekten Profiterol TarifiEtimekten profiterol yapmak için öncelikle hamurunu hazırlamanız gerekiyor. Profiterol hamuru, şu malzemelerle yapılır:
Krema İçin Malzemeler:
Çikolata Sosu İçin Malzemeler:
Etimekten Profiterol Yapılışı:1. Hamuru hazırlamak için; su, tereyağı ve tuzu bir tencerede kaynatın. Kaynayan karışımdan ocak alın ve unu ekleyip topak kalmayana kadar karıştırın. 2. Tekrar ocağa alıp, 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Hamur, tencerenin tabanında ince bir tabaka oluşturduğunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 3. Soğuyan hamura, birer birer yumurtaları ekleyin ve her yumurtayı iyice yedirerek karıştırın. Hamur, parmağınızı batırdığınızda iz kalacak kıvama gelmelidir. 4. Hamuru, yağlanmış fırın tepsisine, kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Pişerken fırının kapağını açmayın. 5. Kremayı hazırlamak için; süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencerede çırpın. Orta ateşte, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilini ekleyin ve soğumaya bırakın. 6. Soğuyan kremaya, çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın. 7. Pişen profiterolleri, fırından çıkarıp soğutun. Soğuduktan sonra, alt kısımlarından keserek içlerini kremayla doldurun. 8. Çikolata sosu için; çikolatayı benmari usulü eritin. Süt ve tereyağını ekleyip karıştırarak sos kıvamına getirin. 9. Profiterolleri, servis tabağına dizin ve üzerine sıcak çikolata sosunu gezdirin. İsteğe bağlı olarak, dondurma veya fındık parçalarıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |






















.webp)





.webp)








